Париж без любов -
картина, рисувана от аскет:
мрачни улици,
изпити тела на минувачи;
свети мижава лампа;
вали дъжд студен;
Сена бляскаво плаче;
тъжна роза лежи
там, където свършва нощта,
а новият ден
е повит под кея,
като изоставено пеленаче -
Париж без любов,
изтръпнал и изтощен
от дъжда,
който
в дланите ми подскача.
Публикувано във:
© Павлина Гатева Все права защищены
Харесах!