7 окт. 2008 г., 16:32

“Parisienne Walkways”-Gary Moore 

  Поэзия
814 0 2
 

Облегнат и замислен във разбитите завивки,

наливам бавно чаша чисто, тъжно уиски.

Пуснал диск на Гари Мур на уредбата си стара,

паля със кибрит последната угаснала цигара.

 

Полумъртъв-полупян, във стаичката задимена,

седя, загледан във стената към твойта дреха окачена.

Вадя снимка твоя. Избеляла. Стара.

Плаче от уредбата най-тъжната китара.

 

Бавно образа ти мил със палец  галя.

Последна чаша. И цигара паля.

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??