9 нояб. 2022 г., 08:45

Пасторално без спомени 

  Поэзия » Строгие формы
176 7 9
ПАСТОРАЛНО БЕЗ СПОМЕНИ

 

Една овчица пътя прекоси

и хлопката ѝ дрънкаше сакрално.

Селцето – като в репортаж банален,

отвъд баира кротко се стиши.

 

И в топлия кожух на есента

три къщици задълго ще се сгушат.

Но техните коминчета не пушат.

Зловещо зеят пътните врата.

 

Сама стоя край пламналия клен,

с видения, които корен нямат,

молци пируват с бялата премяна

 

на баба ми от сватбения ден

и върху наръч раздробена слама

със здрача ще поседнем двама.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??