30 янв. 2023 г., 13:32

Перо и лист 

  Поэзия
596 2 2

ПЕРО И ЛИСТ

 

... със първите виделини,
които моят ден ми носи,
катеря се по планини
от хлътнали във мен въпроси.

 

Кой бях в световния пейзаж?
Какво след мене ще остане?
Бедняк ли, пръв ли богаташ,
загърбил своето имане?

 

Защо на този свят живях?
И накъде съм тръгнал, Боже?
Не бях ли празен развейпрах,
и то – ужасно невъзможен?

 

Дали, когато ядох хляб,
аз не загърбих двама гладни? –
и в римите – тъй тих и слаб,
се скитах сам от ден до пладне.

 

С един бял лист и чер молив
дочаках почести, заслуги?...
Ще питам, докато съм жив.
След мене – да се питат други!

 

30 януарий 2023 г.
гр. Варна, 13, 15 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??