19 июл. 2009 г., 21:11

Песен кратка като вятъра в полъх 

  Поэзия » Любовная
559 0 1

Стих - поздрав за една обич напъпила - 

радостна, в бялата стъпка на утринта.

Друмниче, о, нека двама да пристъпим


към буйните коне, ей там, покрай брега...


 

Синеока зората развяла е гъстите гриви,

а пак без посока търсим и блясък елмазен.


Доскоро трапчинките бяха за тебе игриви,


днес порива светъл издъно е смазан.


 

Като вятъра в полъх - кратка си песен,

в новата пролет, зелено накитена,


аз виждам и жълтата, тъжната есен


и тя е с мъдрост от песни заситена...

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??