20 июл. 2019 г., 08:17

Песен за Алтимир 

  Поэзия » Гражданская
968 0 2

    Песен за Алтимир

 

Там, дето река Скът бавно тече

и вятър тихо с тополи шепти,

ти на брега иди и поседни

и чуй легенда за минали дни.

 

За Алтимир –  селце с горда съдба,

за Елти, някога с Мирка живял,

крепост Калето той с обич строил,

но –  уви! – с Мирка се разделил.

 

Днес Алтимир е навело глава,

в мисли тревожни за свойте деца,

пръснати нейде в далечни страни,

да търсят щастие, по-добри дни.

 

Но ще се върнат  знай!– твойте чеда,

викат ги родните ширни поля,

дето отново с труд пак ще градят

своето щастие, до сетен дъх.

 

Алтимир, люлка на мойте деди,

Алтимир, люлка на мойте мечти,

в теб аз родих се и с тебе живях

и до последен миг с теб ще вървя.

 

П. Иванова

© Павлина Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??