Доброта
Най-чиста сила на света
Къде си ти?!
В сърцата на децата,
в на майката и таткото душата...
Къде си?!
Търсим те във всеки срещнат поглед...
И нищо, няма те,
а искам да те спасим...
Злото в сянката си се крие,
в мрака правейки магии,
за да те победи.
Но разбери,
няма шанс, никой, срещу теб
Защото Велика е силата ти...
Хората не чувстват страх,
не ни е нужна твоята защита,
просто трябва ни твоята добрина, сила,
за да лекуваме раните наши,
с усмивка на лице,
с думата "благодаря",
затова че си до нас,
въпреки че не те виждаме.
Налудничаво е, много.
Но просто знам.. Повярвай!
Усещам добрината ти...
В погледа на майка и татко-пълни с любов,
В уличното куче,
което не иска храна и подаяния,
което защитава моето от всички съседски кучета.
В погледа на милия старец от подлеза на метрото,
когато види, че хора не го подминават...
Ето те къде си?!
Навсякъде
И
Никъде,
В сърцата ни,
В душата ни,
и знам че винаги ще си там,
въпреки и от работата си изморена,
ти ще си там...
Във всички нас!!!
© Gabriela Gesheva Все права защищены