13.03.2018 г., 23:53 ч.

Песен за доброто 

  Поезия » За деца, Философска, Свободен стих, Друга
1146 0 0

Доброта

Най-чиста сила на света

Къде си ти?! 

В сърцата на децата, 

в на майката и таткото душата...  

Къде си?! 

Търсим те във всеки срещнат поглед... 

И нищо, няма те, 

а искам да те спасим...  

Злото в сянката си се крие, 

в мрака правейки магии, 

за да те победи. 

Но разбери, 

няма шанс, никой, срещу теб

Защото Велика е силата ти... 

Хората не чувстват страх, 

не ни е нужна твоята защита, 

просто трябва ни твоята добрина, сила, 

за да лекуваме раните наши,

с усмивка на лице, 

с думата "благодаря", 

затова че си до нас, 

въпреки че не те виждаме.

Налудничаво е, много. 

Но просто знам..  Повярвай! 

Усещам добрината ти... 

В погледа на майка и татко-пълни с любов, 

В уличното куче,

което не иска храна и подаяния, 

което защитава моето от всички съседски кучета. 

В погледа на милия старец от подлеза на метрото,

когато види, че хора не го подминават...  

Ето те къде си?! 

Навсякъде

И

Никъде, 

В сърцата ни, 

В душата ни, 

и знам че винаги ще си там, 

въпреки и от работата си изморена, 

ти ще си там...

Във всички нас!!!

 

 

© Gabriela Gesheva Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"Къде живее доброто" »

22 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??