12 февр. 2023 г., 13:16

Песен за моето котараче 

  Поэзия
552 3 2

ПЕСЕН ЗА МОЕТО КОТАРАЧЕ

 

... едно бездомно коте ме хареса

по Главната на Варна през нощта,

попита ме: – Какъв ти е адреса? –

и – хоп! – дойде пред моите врата.

 

И малкото ми име как научи?

Направо бе агент от КГБ!

Валери, вика, вън студът е кучи,

що не запалиш старото кюмбе?

 

Додето край кюмбето то се топли,

напазарих му в МОЛ-а с луд успех! –

не помня, май, гранули с гъши дроб ли,

или консерва пилешко му взех?

 

Туй коте се оказа поспаланко.

Завива ми се с вехтото шалте –

спи на дивана на Валери Станков,

за мен не му и дреме въобще!

 

Аз си го кръстих с галеното Шуши.

И Шуши заживя със мен добре –

понякога на скута ми се гуши,

щом е на кеф, под моето сетре.

 

То римите ми взе дори да пише! –

във Фейсбук аз цял ден ви ги чета.

Добричко коте Бог ми прати свише,

за да не пукна сам-самин в света.

 

12 февруарий 2023 г.

гр. Варна, 9, 00 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря за усмивките, Валери!🥰И аз си имам - цяло семейство котки с няколко бащи, които наричам така, без да съм им правила ДНК тест. По окраските, които са различни, разпознах всички виновници за бащинството.😊
  • Просто прекрасно
Предложения
: ??:??