1 апр. 2010 г., 00:33

Песничка за Април 

  Поэзия » Пейзажная
702 1 11

В разтопени снежни локви

облаците скри Април,

разскрежи висулките на Марта

с лъчезарния си дъх зелен.

 

В птичите гнезда пристигат

новодомци отдалеч,

и ги гледа топло, светло

слънчевият огнен диск -

погостува в птичите гнезда и метна

залезния си червен чадър.

 

Изпълзя под топла дреха

пролетният нощен суховей,

а под кръглата луна избухна

кукуригането на петел.

 

В планината върховете снежни

свалят белите си гугли,

а и зимата дълбоко си въздъхна

и засрамена под храстите се скри.

Цял в зеленина и цвят потънал –

перчи се като паун Април.

 

© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??