В разтопени снежни локви
облаците скри Април,
разскрежи висулките на Марта
с лъчезарния си дъх зелен.
В птичите гнезда пристигат
новодомци отдалеч,
и ги гледа топло, светло
слънчевият огнен диск -
погостува в птичите гнезда и метна
залезния си червен чадър.
Изпълзя под топла дреха
пролетният нощен суховей,
а под кръглата луна избухна
кукуригането на петел.
В планината върховете снежни
свалят белите си гугли,
а и зимата дълбоко си въздъхна
и засрамена под храстите се скри.
Цял в зеленина и цвят потънал –
перчи се като паун Април.
© Весела ЙОСИФОВА All rights reserved.