Пет летни хайку
Слънце, слънчоглед
погледи изпращат си,
пълни с топлина...
* * *
Облак мастилен
вятър в жегата носи,
иде градушка...
* * *
Порой, градушка...
Скимти на прага жално
вир-вода кутре...
* * *
Сърп месечинен
късче от душната нощ
с края си реже...
* * *
В лятна нощ комар
музицира на ухо
сюита потна...
© Пер Перикон Все права защищены
Скимти на прага жално
вир-вода кутре...
Браво!