5.08.2008 г., 7:37 ч.

Пет летни хайку 

  Поезия » Източни форми
1075 0 9
 

Пет летни хайку

 

 

Слънце, слънчоглед

погледи изпращат си,

пълни с топлина...

 

* * *

 

Облак мастилен

вятър в жегата носи,

иде градушка...

 

* * *

 

Порой, градушка...

Скимти на прага жално

вир-вода кутре...

 

* * *

 

Сърп месечинен

късче от душната нощ

с края си реже...

 

* * *

 

В лятна нощ комар

музицира на ухо

сюита потна...

 

 

© Пер Перикон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??