Куку - ригууу, куку - ригууу,
вече просветля!
Куку - ригууу, куку - ригууу,
ставайте деца!
Аз съм мъничко петле,
но съм с храбричко сърце.
Сутрин рано от стобора
будя с песен всички хора.
Да забравят за леглата
и да тръгнат към нивята.
Да са свежи, ранобудни,
да родят усмивки чудни.
А дечицата добри
да започнат сто игри.
Аз съм весело петле,
песен пея от сърце.
Куку - ригууу, куку - ригууу,
вече просветля!
Куку - ригууу, куку - ригууу,
ставайте деца!
© Хари Спасов Все права защищены