Mar 5, 2021, 7:57 AM

Петле 

  Poetry » For kids
238 1 0

Куку - ригууу, куку - ригууу,

вече просветля!

Куку - ригууу, куку - ригууу,

ставайте деца!

 

Аз съм мъничко петле,

но съм с храбричко сърце.

Сутрин рано от стобора

будя с песен всички хора.

 

Да забравят за леглата

и да тръгнат към нивята.

Да са свежи, ранобудни,

да родят усмивки чудни.

 

А дечицата добри

да започнат сто игри.

Аз съм весело петле,

песен пея от сърце.

 

 

Куку - ригууу, куку - ригууу,

вече просветля!

Куку - ригууу, куку - ригууу,

ставайте деца!

 

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??