Отворих очи в топлото легло
и видях на прозореца грозно петно.
Казах си: Дано се изтрие! Дано!
Скъсах се да го търкам, а то си стои!
Гледа ме и се криви!
Изведнъж, мисъл една
проблясна в ядосаната ми глава:
Дали не е опетнен отвънка света?
© Маргарита Ангелова Все права защищены