Танцуват думи
с цвят на зряла пшеница,
на хляб
и ложе.
Любовни думи.
Небето ги чува.
И душата -
нежен вятър ги довява...
а ти
можеш ли да изпревариш вятъра,
да я положиш в топло ложе,
името да сричаш
над лицето ù,
озарено
сякаш след танц на танго... Топла
влага да докосне дъгата -
изящна дъга
на женски гръб,
да се плъзне по извивката
на бедрата,
да засвири
... пианисимо.
А ти
ще се питаш -
танго ли беше или... джаз.
© Дима Все права защищены