Feb 15, 2012, 7:45 PM

Пианисимо 

  Poetry » Love
691 0 5

Танцуват думи

с цвят на зряла пшеница,

на хляб

и ложе.

Любовни думи.

Небето ги чува.

И душата -

нежен вятър ги довява...

а ти 

можеш ли да изпревариш вятъра,

да я положиш в топло ложе,

името да сричаш

над лицето ù,

озарено

сякаш след танц на танго... Топла

влага да докосне дъгата -

изящна дъга 

на женски гръб,

да се плъзне по извивката

на бедрата,

да засвири

... пианисимо.

А ти 

ще се питаш -

танго ли беше или... джаз.

© Дима All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??