23 мар. 2008 г., 13:09

Писмо 

  Поэзия » Любовная
618 0 4
 

ПИСМО

 

Последното писмо е дъжд от думи

като развръзка във любовен филм.

Жадуван край или начало?

По стръмен склон последен щурм.

 

И смисъл има всяка дума,

написана със парещи ръце.

В прозрачен плик, от мъка онемяло,

с адрес към някое сърце.

 

Последното писмо - стрела последна

в мишена полетяла изведнъж.

Пронизва то сърцето като облак,

от който капе кръв наместо дъжд.

 

Последното писмо е барикада.

По-точно - кръстопът на ветрове.

Сърцето то изгаря като клада,

в която мъжеството се кове.

© Иван Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??