Добър вечер, стрино мила,
днес за теб съм се сетила,
много време се измина
откак тръгнах за чужбина.
Няма за какво да крия –
не намерих прокопсия,
Драго кьоравото хвана –
бизнесмен от мутра стана.
Първо си смени колата,
после мене и жената –
замени ни двете, песа,
с млада булка и метреса.
Геле, не виде Европа,
Казаха ми: „Хвърлил топа“.
някой гръмнал го в гората,
с цел да му краде рогата.
А от моите дечица –
нито вест, нито костчица!
Чух от близък мой роднина,
че спотайват се в чужбина.
Поразпитах за адреса,
пък написах им във фейса,
как се моли и се вайка
бедната им стара майка.
За адреса не научих,
ама отговор получих:
„В грешка сте госпожо, мила,
майка нас не е родила,
нито щъркелка донесла –
проста патка ни е снесла“!
Ей, така стоят нещата,
с Драго, с Геле и децата,
а за мен, какво да кажа,
не видях Европа даже.
Та сега съм, стрино Пено,
пак на село – сбирам сено!
© Ваня Иванова Все права защищены