20 мар. 2021 г., 14:20  

Плач 

  Поэзия » Гражданская
341 0 1

Плача като гледам тъжната картина

как хора ровят в кофите за боклука

и бездомници от глад гинат,

но на вас явно не ви пука.

 

Плача, че не сме нормална държава

и че корупция шири се навред,

че страната явно изостава

и че в нея, уви, няма ред.

 

Плача, че на медиите свобода не давате,

а се пишете за чисти демократи,

че родното на безценица разпродавате

и вместо в затвора сте в палати.

 

Плача, че хаос все още царува,

че държавността с мафията е слята,

че вместо България да добрува,

да процъфтява и да е богата -

 

насочвате я към небитието

и достойнството и от вас е отнето!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??