4 июн. 2014 г., 21:31  

Плачейки 

  Поэзия » Любовная
466 0 0

Недовършено - така ще си остане

Това платно, рисувано с тъга!

Една мечта до него ще застане,

Но тя ще плаче в самота!

 

Плачейки, ще слее цветовете,

Поне така ще бъдат в едно.

Различни са им световете.

Разливаше се тяхното ведро!

 

Намираше смисъл тревожна да плаче

Прегръщаше своята далечна следа

Заминал е нейде, незнайно далече

А тя се обрича в отвесна скала!

 

Съвет ù даваше нощем тъгата

Безлична, без обич, сама с ревността.

Имаше среща само с мълвата,

Която навярно смути гордостта!

 

Превърнал се е той в спомен,

А тя - в несбъдната мечта!

Далечен, синкав и лъжовен.

А тя - заспала под леда!

 

 

 

 

 

© Мария Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??