Недовършено - така ще си остане
Това платно, рисувано с тъга!
Една мечта до него ще застане,
Но тя ще плаче в самота!
Плачейки, ще слее цветовете,
Поне така ще бъдат в едно.
Различни са им световете.
Разливаше се тяхното ведро!
Намираше смисъл тревожна да плаче
Прегръщаше своята далечна следа
Заминал е нейде, незнайно далече
А тя се обрича в отвесна скала!
Съвет ù даваше нощем тъгата
Безлична, без обич, сама с ревността.
Имаше среща само с мълвата,
Която навярно смути гордостта!
Превърнал се е той в спомен,
А тя - в несбъдната мечта!
Далечен, синкав и лъжовен.
А тя - заспала под леда!
© Мария Николова Всички права запазени