Написах басня: някакъв петел
отглеждал във градината си хмел.
Продавал го и си купувал бира.
Изпивал бирата и се напивал,
и после на бунището заспивал.
Поуката е: “Който пие бира,
върху бунището легло намира.”
На баснописците, от памтивека,
петлите са голямата любов.
Петелът е герой на Михайловски,
на Лафонтен, и на Езоп, и на Крылов.
Написах басничката и я постнах -
да видя как ще се посрещне тя.
Посрещна се кажи-речи – нормално,
но и един шамар не закъсня.
Един поет на лудост го избива,
във стиховете сходства да открива.
- Ангаре, виждал ли си този пост:
“Кълве тревига и комунига,
пък се надига, та кукурига …”
От тук си краднал думата петел.
Сменил си комунигата със хмел,
но нищо не променя този факт,
че си най-долнопробен плагиат!
Какво да сторя?
И да възразявам,
ще си помислят, че се оправдавам,
и значи някаква вина признавам.
Това е лошото на клеветата –
че с шепа думи пръсната помия,
с море от думи трябва да се мие.
© Ангел Чортов Все права защищены
"Една лъжа може да обиколи света, докато истината още си връзва обувките." Марк Твен. Или Чудомир?