Oct 2, 2013, 11:12 AM

Плагиат 

  Poetry » Phylosophy
477 0 2

 

Написах басня: някакъв петел

отглеждал във градината си хмел.

Продавал го  и си купувал бира.

Изпивал бирата и се напивал,

и после на бунището заспивал.

 

Поуката е: “Който пие бира,

върху бунището легло намира.”

 

На баснописците, от памтивека,

петлите са голямата любов.

Петелът е герой на Михайловски,

на Лафонтен, и на Езоп, и на Крылов.

 

Написах басничката и я постнах -

да видя как ще се посрещне тя.

 

Посрещна се кажи-речи – нормално,

но и един шамар не закъсня.

 

Един поет на лудост го избива,

във стиховете сходства да открива.

 

- Ангаре, виждал ли си този пост:

“Кълве тревига и комунига,

пък се надига, та кукурига …”

 

От тук си краднал думата петел.

Сменил си комунигата със хмел,

но нищо не променя този факт,

че си най-долнопробен плагиат!

 

Какво да сторя?

И да възразявам,

ще си помислят, че се оправдавам,  

и значи някаква вина признавам.

 

Това е лошото на клеветата –

че с шепа думи пръсната помия,

с море от думи трябва да се мие.

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • М дааа... наистина. Не може всяка дума да бъде нечий патент.
    "Една лъжа може да обиколи света, докато истината още си връзва обувките." Марк Твен. Или Чудомир?
  • ...Много точно заключение,
    но дори и да се мие, не ще да се измие...
Random works
: ??:??