15 окт. 2023 г., 07:48

Плаж, октомврий и море 

  Поэзия » Любовная
420 5 6

ПЛАЖ, ОКТОМВРИЙ И МОРЕ

 

Барче. Масичка за двама.

Плаж. Октомврий. И море.

Малка водка. Двеста грама.

Ти – във рокля на каре.

 

Хензел до сестра си Гретел.

Върху варненския бряг.

Мрак. И келнер недискретен.

С фрак. Обувки мачкан лак.

 

Барман. Портиер оклюман.

И оскъдният play-лист.

Малко Моцарт. Григ. И Шуман.

Подир него – Ференц Лист.

 

Гларуси. И водорасли.

Дъх на сол. Вода. И йод.

Двама влюбени. Прекрасни.

В късичкия наш живот.

 

Вятър в русата ти свила.

В роклята ти на каре.

Сметката. И – сбогом, мила.

Плаж. Октомврий. И море.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??