12 окт. 2006 г., 14:44

Плащам.. 

  Поэзия
702 0 6

                                            На Радостина A

Плащам...

 

Незнайно откъде душата

намира сили да възкръсва

след всеки удар на съдбата

и след горест силна

 да се не пръсне

на хиляди горещи въглени ,

 забравила

 думи непремерени

 обиди грозни,

  И  от огъня предишен

топлина събрала

да пребори

 ледените хали

застигнали ни насред лято

 след  страст  изпепеляваща

Студът на нашето безумие

 смразил крилата,

 разперени във устремление

 в най-щастливия ни полет

  Уви.. и

топлите ни  думи

с бури ледени смени

 Превърна ги в

 мълчаливо неумение..

И

Откъде

И

Откъде душице вледенена

 намираш силата

да допълзиш до нишката

 единствена

 незримата

 в плаха светлинка прокраднала се

с надеждата последна

 да се превърне

 в искрица нова

 за огнище опустяло

И

Откъде

И

Откъде

  И ти сърце намираш силата

Да изречеш отново

Отвори очи

върни се,

намери и себе си в самотата

наша

в болката горчива

в ревност дива

в несподелените ни  дни

в радоста

в трепети

в думи неизречени...

това навярно пак е...

силата на

 Любовта

 която търпеливо чака

като закъсал пътник влака

   Любовта

 която ни събра от краища далечни

 и сега ни пита

Харесвате ли се такива - един до друг.. на километри?

Позволихте

 злободневието лесно да ме победи

Пък ..и

самите Вие затръшнахте

  вратите тежки

ключа от мен захвърлихте

в небитието

дано пък някой от вас се вразуми

цената да плати..

Размислих..

     Плащам.

И ако има дни напред за нас

Повярай

 бих избрал отново

 нежният ти глас

очите  твои..   топлите

твоята усмивка

непремерените думи

отново твоят гняв дори..

      Премисли...

 Близко,близко ще съм

както бил съм

не

 на километри ...

пожелай

 единствено  до теб

 безкрайно да съм

 и.. ще бъда

знаеш че го мога

Поискай само

 и  навярно ще намериш

 отново

себе си във нас  

сега

и в сетния ни час.

 

 

                              Бургас

                                           беше февруари 2004

 

© Стефан Вангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??