Тоталитарната държава
превърна се в дръглива крава:
пресъхна, млечице не дава...
А беше тя свещена крава!
Все празно вимето се люшка!
В селата падна и градушка,
порой завлече градовете,
останалото– смерч измете!
"Ще бъде нашата държава
отново златна дойна крава–
с добра пластична операция
да я превърнем в демокрация!"
Решиха тъй специалисти
и наредиха дълги листи...
Но как с пластична операция
ще храни крава цяла нация?!
Въпросът нерешен остава,
ама пък имаме си крава!
Бозаем малко, но с обноски
от силиконовите бозки!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены
Даже не е и за усмивка....