17 апр. 2015 г., 19:51

Плетен шал за пролетта 

  Поэзия » Другая
852 1 15

Не зная вишневите цветове

дали сънуват плясъка на птици.

Препуснаха априлски дъждове

и над града размахаха камшици.

 

И колко дълго вишневият цвят

дъхти в нощта, преди да се отрони.

Струяха в нежния му цветопад

уханията на смълчана пролет.

 

Растлаха върху улиците тихи

валма от вишневата прежда.

А баба ги събира и наплита

за лятото ми слънчево надежда.

 

 

 
 
 

© Слави Тодоров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??