Ще събера дузина слънчеви зайчета,
(вместо спомен от лятото)
които весело щъкат ей там, на стената.
И ще ти направя чуден подарък -
такъв, какъвто от дете не си получавал...
Във всяко от тях по целувка ще скрия.
От лятото ще ти пратя жарава.
Ще ти ги пратя в красива кутия
от розови листчета само.
(Колко ли рози за това да откъсна?!)
… Слепени с много мечти,
подплатени с любовни сияния.
Ще ги посипя със звезден прашец
и парченца лунни дихания...
По куриера - вятър ги пращам.
... (върни ми разписка)
© Нели Все права защищены