21 февр. 2013 г., 17:33

По-малко Жена... 

  Поэзия » Любовная
569 0 1

По-малко Жена

 

От теб искам само едно:
Да бъдеш Жена! Но по-малко!...
Да спим, загърбени в едно легло,
макар че е някак си жалко...

Да те оставя сама през нощта,
без твоята страст по-тихо е,
че бързо лети мисълта,
която превръщам във стихове...

Да пия кафето си сутрин,
без теб да приготвя закуска,
а после с наслада да вкуся,
една от твойте целувки.

И всяка вечер да пием
една бутилка за забрава,
а после кротко да завием,
една догаряща жарава...

Недей ме забравя съвсем.
Ще бъда Мъж! Но по-малко!...
Понякога плах, чаровен и смел,
с надежда да светна по-ярко! :)


Д. Антонов

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??