Все още се търся в света -
по песъчинка се сбирам;
като пръски от дива река
понякога кипвам, преливам...
Все още рисувам мечти,
такива вълшебни и щури :
по всички възможни дъги -
да ме водят по прашните друми...
Все още дишам, летя
по цялата шир на земята;
броя звездопади, не спя -
освещавам лика на луната...
Все още, все още съм тук -
под люляков цвят, непокорна.
По песъчинка се сбирам напук
на душата си неспокойна….
Нели Иванова
© Нели Иванова Все права защищены