May 20, 2023, 10:42 PM

По песъчинка се сбирам 

  Poetry » Other
749 0 1

 

Все още се търся в света -

по песъчинка се сбирам;

като пръски от дива река

понякога кипвам, преливам...

 

Все още рисувам мечти,

такива вълшебни и щури :

по всички възможни дъги -

да ме водят по прашните друми...

 

Все още дишам, летя

по цялата шир на земята;

броя звездопади, не спя -

освещавам лика на луната...

 

Все още, все още съм тук -

под люляков цвят, непокорна.

По песъчинка се сбирам напук

на душата си неспокойна….

 

Нели Иванова

© Нели Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??