П О П Ъ Т Я 17
Н А А Л Е К О
Продължава и днес с апломб,да ехти,
прескочил Пространството и Поривите на Времето,
на Бай Ганьо умнишкия,смущаващо изразителен смях,
а ние все още не можем,простотията му да преодолеем.
Създавайки смут,на Велик да се правиш,
е много по-лесният вариант,
да се докоснеш до полите на Славата,
отколкото за Истината да бъдеш Разпнат.
Злият гений на поетите
да те вдига от сън в утробата на тъмните нощи,
за всичко останало да даваш ти на заето
и за човешките страсти да пишеш още и още...
Благодаря ти,че те е имало!
Ти пребъдваш с нас и сега,
убийците скри далечното Минало,
а Величието продължава да багри твоята Извисена,Пулсираща,Духовна Снага...
Понякога Съдбата допуска
появата на малки,подли,Духовни пигмейчета,
които натискат на Историята спусъка,
предизвиквайки спонтанна сплотеност на ДНКто за мутиращи нови корекции.
1506.2024г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Все права защищены