Живот, недей да слагаш марка на младия човек,
природата му, щом е жарка и пътят да е лек.
Небето нека да го грее и слънцето блести,
да помни хубавото време и смело да твори.
Да съзидава безотказно до своето небе.
Да има дом, да има радост и да върви напред.
Под синевата да остави и своята следа.
Не може всичко да оправи, но да се вижда тя.
Аделина Колева
© Аделина Колева Все права защищены