9 авг. 2019 г., 14:56

По Ралин 

  Поэзия » Гражданская
648 8 12

Простаци, простаци, под път и над пътя -
с големи мераци и с малко отвътре.
Че кухи, главите, на гребена плуват.
За почва ги питай? Съвсем се надуват.
Дори и да бягаш, дори да се криеш,
простакът те стяга, че малко сме ние,
които си хвърляме фаса във коша,
които усърдно се трудим за гроша.
Затуй, мои братя по род и държава,
не клякайте, моля, на участ такава.
Че тиквите пръскат и тиквено семе.
С цветя да поръсим, дано да поеме...

© Миглена Миткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??