3 окт. 2023 г., 18:43

По-силна 

  Поэзия » Философская
145 2 6

Не ти ли писна цял живот, кажи?
С лъжичка даваш, а отнемаш с шепи.
Нервираш се – не вярвам на лъжи,
макар да са очите полуслепи.

 

Каквото заобичах ми го взе,
да мразя и до днес не ме научи,
не ще пълзя аз в твоите нозе,
макар и вила в нощите, по кучи.

 

И на гърба ми кръста прикова,
крилете само покрай него крия.
Не те кълна, ни хуля затова,
съдба ли си ми? Канара на шия.

 

Додето дишам няма, разбери,
да ме прекършиш. Нито на колѐне
да хленча ще ме видиш. Призорѝ
по-силна ще те следвам. И с летене.

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??