6 нояб. 2021 г., 09:53

По задушница 

  Поэзия
279 0 1

Паля свещ за душите,
да е светло, щом слязат сред нас.
Макар, че не виждат очите,
пламъкът сгрява ги тях.
В него спомен свиден гори
и пари в пролята сълза,
като восък скръбта се топи
и полепва горещо в мойта душа!
Задушно в гърдите ми става
от липса, от болка, от яд, 
че на живия само това му остава,
със запалена свещ да се връща назад! 


 

© Галина Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Да за съжаление само това остава. А запалената свещ винаги гасне, безсилни сме пред това. А дали и всички ние не сме просто едни горящи свещи, които някой държи...
Предложения
: ??:??