Разхвърлян свят. Подреждам го по малко.
Поспирам се. И утре ще е ден.
Бездомни стъпки. Ключ под изтривалка.
Ако се върна, ще е раздвоен.
Забързан делник. Дърпам двата края.
В средата се събира на балон
издишаният въздух. Размотая
ли вървите, ще падна по закон.
Усукан дъх, хрипти на пресекулки.
Но пак не се предава и свисти
под зъбите на хищни невестулки,
та кръвожадна паст да озапти.
© Светличка All rights reserved.