В дим е покрито цялото небе, в дим.
От небето пада дъжд от огнени искри.
Всички теглим, теглим.
Вървим, не виждаме накъде,
врагът ни дебне и в сърцето злобата бере,
а ние спим ли, спим.
И пак утро ще стане
и мъката на вратата пак ще тропне.
Изморени, безсилни от това време,
в очите ни мъглата черна ще падне.
За миг ще затворим очи,
като птички ще прелитнем до покоя,
в който няма нечестие, злини,
няма сълзи и страдания.
И тогава врагът ще празнува,
че е победител в таз война.
Но той е заблуден и не осъзнава,
че каквото и да стори,
не може да превземе от нас любовта.
И пак с нея ще възкръснем,
пред очите ни ще видим светлина.
Тогава врагът зъл ще падне,
а ние ще посрещнем радостта.
Милан Милев
8.01.08
© Милан Милев Все права защищены