Заболя ли те? Беше неволно.
Вътре в себе си скъпо платих
да се любя почти доброволно
до разсъмване с блудния стих.
Изревнува? Не беше нарочно.
Подредената нощ ти смутих.
Запозна ли се с демона, точно
при когото среднощ те открих?
Напрегръща ли празната спалня?
Нацелува ли си тишина?
Поизтърках пантофките бални.
Недолюбен, бълнуваш луна.
Изтрезнели в объркани драми,
изпълнители без сериал,
недочакали своите грами,
преминаваме в зимен портал.
© Светличка Все права защищены