7 июл. 2022 г., 22:06

Почти любов 

  Поэзия » Любовная
245 1 2

Изглеждаше почти като любов,
почти на щастие приличаше.
И сякаш за тях ти беше готов,
Любима дори ме наричаше...

 

Но после следваше мълчание,
като да беше безразличие,
сякаш ти липсваше желание,
изглеждаше като отричане.

 

А после всичко се повтаряше,
пак и пак, почти успях да свикна.
Сърцето бавно се затваряше,
ту искано и ту отритнато.

 

Уморих се, свърши ми вярата,
загубих надежда, начаках се,
пих, но не си утолих жаждата,
натъгувах се и наплаках се...

 

Това ще е последния абзац
аз няма повече за теб да пиша.
Не знам любов ли е или ерзац,
но мина на командно дишане.
 

© Ива ВалМан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??