Там, на зеленият хълм,
В корените на дивите круши
Са попили виковете на майки
И кръвта на техните деца.
Там - под дивите круши,
Там ще дойде моят край
И земята с почва черна
Ще изсмуче всички спомени.
Там на зеленият хълм
И мойте кости изхабени
Ще потънат в бялото безвремие,
Там - на хълма, под дивите круши.
10.04.2007
© Гергана Цветкова Все права защищены
Там ще дойде моят край" .."Там на зеленият хълм И мойте кости изхабени
Ще потънат в бялото безвремие"... много хубаво 6