7 июл. 2009 г., 15:00

Под Космическото Отгоре 

  Поэзия
957 0 11

Космическото звездно отгоре.

Тихият вятър между пейките.

Усещането на главата и тялото,

 че си в нещо

чудесно.

И напълно отчаяно...

Любовта към малкото всичко,

родено от друго малко всичко

преди време...

В такива дни се сещаш за себе си.

Pall Мall са ми силни

и винаги са ми били силни.

Сутрините са ми силни.

Преди не бяха.

 

Клаксонното отричане,

вричане в пътя...

Премазващото,

гладно, сутрешно

стържещо асфалта,

незачитащото

мачкане на

хора,

кучета, котки, пеперуди,  незнание,  вяра,  наивност,

любов, слепота,  шум в ушите, трудноподвижност, плахост, церебрална парализа, мечта (за приятели),

тревожност, грях, признаване на грях, освободеност,

неосвободеност, външна грозота, вътрешна несигурност,

мачкането на чувства, сриването на векове,

присмиване,

незачитане на свободната воля да изразиш себе си,

защото Ти си единствен и това е най-важно...

СВОБОДАТА!

 

Тъжният, опиращ се калник на деня в

душата на тази дума...

Недотам тревната, а напротив

асфалтирана на места (...weather.bg...),

кървяща почва на всичкото , което съм ТИ.

Безобразното УБИВАНЕ И УМИРАНЕ...

 

Безобразното рекламиране на живот,

за който са ти необходими мангизи за sms-и,

за карти, за банки, бланки, университети , уроци,  преподаватели,

лъжи, грим, наркотици, изходи от затвори,

секс магазини,  кукли (Барби),

кока (кола), трева, (приятели),  бира,  вафли, психолози,  Библия, свещи,

ВЯРА...

Това ми е силно!

 

Космическото звездно Отгоре.

Тихият вятър между пейките.

Усещането на главата и тялото,

че си в най-чудесното нещо.

Прилича на пълното отчаяние...

Любовта към малкото всичко,

родено от друго малко...

 

Спомняш ли си за

себе си...

© Ясен Крумов- Хенри Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • " Високо, високо, високо застани....над завист и обида, над дребните сплетни "
  • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!*
  • Много е въздействащо.
  • понякога...има и такива дни...
    в които се ражда истинската поезия...
    Ясен...с възхищение.
  • ...
  • Уффф...Като ударна доза кофеин ми дойде... Страхотно е, искрени поздравления!!!
  • Ох, днес не съм за тук... Макар че, защо да не намина към себе си? Май съм си баш за тук. Благодаря, че ми припомни!
  • задушаващо силно ми е това :>
  • В такива дни се сещаш за себе си...
  • силно е... и стиха, и чувството оставащо след него...
    както и животът, защото това, което не те убива, те прави по-силен

    лошото е, че накрая все някакси свикваш
    особено ако нямаш "усещането на главата и тялото, че си в най-чудесното нещо."
    Поздрав
  • силен си ми, Ясене*... като Gauloise без филтър
Предложения
: ??:??