Под летните дървета
На ново мълчание
Сиви
Остригани коси
Пияно вкопчени в шепите ми...
... и мирише на вино
Изветряло
Но някак
По наивно от деца
Бяга от мен по поляните
Под летните дървета
На ново мълчание
Къде останаха облаците
Които след детството ми
Засвириха тъжно
И гръмотевични бури
Вече няма да има
Сирени няма вече да вият
Защото
Пак сме щастливи
Стари
И скъсани
Сивкави
Като дрипи опръскани
Със мирис и спомен за отлетялото време
Океани
Живот
И премеждия
Обичам ви
Целувам ви
И чакам да се обадите
С книга под главата ми
Спя
Под летните дървета
На ново мълчание
06.08.2008
© Десислав Илиев Все права защищены