Aug 6, 2008, 1:04 PM

Под летните дървета 

  Poetry
449 0 7
 

Под летните дървета

На ново мълчание

Сиви

Остригани коси

Пияно вкопчени в шепите ми...

 

... и мирише на вино

Изветряло

Но някак

По наивно от деца

Бяга от мен по поляните

Под летните дървета

На ново мълчание

 

Къде останаха облаците

Които след детството ми

Засвириха тъжно

 

И гръмотевични бури

Вече няма да има

Сирени няма вече да вият

Защото

Пак сме щастливи

Стари

И скъсани

Сивкави

Като дрипи опръскани

Със мирис и спомен за отлетялото време

Океани

Живот

И премеждия

 

Обичам ви

Целувам ви

И чакам да се обадите

С книга под главата ми

Спя

Под летните дървета

На ново мълчание

 

06.08.2008

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??