14 окт. 2010 г., 20:59

Под полата на Патриарха 

  Поэзия » Для детей
745 0 0

 

 

Под полата на Патриарха

("Под игото", обяснено за деца)

 

 


Съм романът,


заченат на тъмно,

под игото кръстен,


 

моят главен герой е Огнянов,

Рада - моята първа любовница,

 


нямам братя, нямам сестри -

дошъл от затвора, попаднал на хора...

 


и страх, че ще ме затрият заптиетата

и по-голям страх - от причинената смърт на заптиета.

 


Останалото е

премиерата на едно позорище,

 


останалото

е пиянството на един народ,

 


останалото

е махмурлукът на един поет...

 


подпис: Мунчо,

единственият (жив) луд,
който се осмели
да се регистрира.

© Иван Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??