Под слънцето ни нищо ново
Под слънцето ни няма нищо ново.
Тук преди мене някой е живял.
И е намерил нещо на готово.
Живота му до тука не е спрял!
Живота и на мен е нечий тъжен спомен,
един голям рикъвър в този свят,
удобен ли е или неудобен,
но винаги с проблеми е познат!
И всеки мисли, че в света е нещо,
без него ще се срине и света,
но истината ни е друго нещо
и във това е нашата беда!
Не знам защо сме все претенциозни?
Че всеки е един оригинал!
И сме с претенциите грандиозни,
но преди нас живота е живял!
03.11.2018г.София
© Христо Славов Все права защищены