3.11.2018 г., 12:12 ч.

Под слънцето ни нищо ново 

  Поезия » Гражданска
446 0 0

Под слънцето ни нищо ново

 

Под слънцето ни няма нищо ново.

Тук преди мене някой е живял.

И е намерил нещо на готово.

Живота му до тука не е спрял!

 

Живота и на мен  е нечий тъжен спомен,

един голям рикъвър в този свят,

удобен ли е или неудобен,

но винаги  с проблеми е познат!

 

И всеки мисли, че в света е нещо,

без него ще се срине и света,

но истината ни е друго нещо

и  във това  е нашата беда!

 

Не знам защо сме все претенциозни?

Че  всеки е един оригинал!

И сме с претенциите грандиозни,

но преди нас живота е живял!

  03.11.2018г.София

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??