Едва ли листа бял ще ми е нужен,
щом не зная буквите да пиша,
но искам, искам силно да извикам
и подаръка си с думи да опиша.
Голям да бъде, но не чак толкова,
все пак съм мъничко дете!
Изненадай ме, добри човече,
да се събира в двете ми ръце.
Тази вечер ще те чакам до елхата,
с коледната песен ще те поздравя,
когато спреш пред нас с шейната
очите ми от радост ще блестят.
Аз няма винаги дете да бъда,
но тези мигове ще бъдат вечни,
че дядо Коледа дойде при мене
с подаръците си сърдечни.
© Пролетина Андреева Все права защищены